matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie wykładnicze
monia:
Poproszę całe rozwiązanie zadania: 3
x
2
−7x+8
=9
19 mar 16:19
PuRa:
3 do której potęgi da Ci 9?
19 mar 16:24
Saizou :
3
x
2
−7x+8
=3
2
x
2
−7x+8=2
19 mar 16:30