prawdopodobienstwo
asd: W pierwszej urnie jest 8 kul białych i 2 czarne, a w drugiej urnie sa 2 kule białe i n
czarnych. Prawdopodobienstwo wylosowania czarnej kuli z pierwszej urny jest o 0,2 mniejsze od
prawdopodobienstwa wylosowania bialej kuli z drugiej urny. Oblicz n



?
19 mar 15:33
Artur z miasta Neptuna:
P(B) = P(A) + 0.2 = 0.3
| | n | |
P(B) = |
| = 0.3 ... wylicz 'n' |
| | 8+n | |
19 mar 15:35
Artur z miasta Neptuna:
ajjj
P(B) = P(A) − 0.2 = 0.6
| | n | |
P(B) = |
| = 0.6 i teraz wylicz 'n' |
| | n+8 | |
19 mar 15:36
rumpek:
1 urna
* wszystkich kul jest 10
2 urna
* wszystkich kul jest n + 2, n ≥ 2
Porównanie:
...
19 mar 15:37
asd: dzieki
19 mar 15:38
Martusiaxxx: A ktoś wyliczy mi n ? Bo kompletnie nie wiem jak to zrobić ..
6 paź 22:17