matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobienstwo
asd:
Losujemy jedną liczbę sposród liczb naturalnych dwucyfrowych. Oblicz prawdopodobienstwo ze ta liczba jest podzielna przez 11
19 mar 15:09
Mila:
|Ω|=90 Obliczamy ile jest liczb dwucyfrowych podzielnych przez 11, możesz je wypisać. A={11,22,33,...99}
|A|
P(A)=
90
19 mar 15:40
asd:
dzieki
19 mar 15:46