matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dzielnik napięciowy
num:
http://img6.imagebanana.com/img/512xxce5/Beztytuu.jpg
Witam, czy dobrze obliczyłem R
2
za pomocą dzielnika napięciowego?
R
2
3 = 10 *
7 + R
2
10R
2
= 21 + 3R
2
7R
2
= 21 R
2
= 3
19 mar 15:06