liczby zespolone równanie
Krystian: Mam do rozwiązania następujące równanie:
z
4+z
2+1=0
jak mam je rozwiązać, korzystając na końcu z postaci trygonometrycznej? Bardzo proszę o pomoc
19 mar 14:59
ICSP: t = z2 i jedziesz.
19 mar 15:00
Artur z miasta Neptuna:
t = z2, t∊R
t2 + t + 1 = 0
19 mar 15:00
Krystian: to wiem wiem tylko mam przedstawić i obliczyć z1 i z2 z postaci trygonometrycznej...
19 mar 15:10
19 mar 15:12
Krystian: a mam tylko takie pytanie tych rozwiązań bd 4? bo upiera się że 8

a nie wiem skąd
19 mar 15:22
Artur z miasta Neptuna:
będą 4 ... bo t=z2 ; t∊R
19 mar 15:24
Artur z miasta Neptuna:
cholera ... czekaj
19 mar 15:24
Artur z miasta Neptuna:
będą 4 rozwiązania ... ale ten mój warunek z t∊R jest idiotyczny

jego nie ma
19 mar 15:25