poch
pochodne: mam taka pochodna
ex+1/sinx
19 mar 14:28
Artur z miasta Neptuna:
| | ex+1 | | f'g − fg' | | ex+1sinx − ex+1cosx | |
( |
| )' = |
| = |
| |
| | sinx | | g2 | | sin2x | |
19 mar 14:29
pochodne: ale banal

dzieki
19 mar 14:31
pochodne: a mam jeszcze taka (x3 +1/x2)ex
19 mar 14:35
Artur z miasta Neptuna:
| | ex | | ex | |
((x3 +1/x2)ex)' = (x3ex + |
| )' = (x3ex)' + ( |
| )' = |
| | x2 | | x2 | |
| | exx2 − ex2x | |
= 3x2ex + x3ex + |
| |
| | x4 | |
19 mar 14:45
pochodne: wyszlo identycznie

ide pocwiczyc ,dzieki
19 mar 14:47