matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POTRZEBNA PILNA POMOC
Uczen:
http://desmond.imageshack.us/Himg829/scaled.php?server=829&filename=img037st.jpg&res=medium
Witam nigdzie nie mogę znaleźć tego typu zadań może ktoś wie gdzie mogę szukać,doradźcie mi jakąś stronę bardzo proszę>! Proszę administrację o ni usuwanie tego zadanka
19 mar 14:27
asdf:
masz wzory skróconego mnożenia:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wzory_skróconego_mnożenia
Masz tam podane nazwy i podstawiasz pod a = 2 −
√
5
oraz b = 2 +
√
5
19 mar 14:31
Uczen:
dzięki
19 mar 15:28
Uczen:
wiem jak je rozwiązać tylko potrzebuje zadań
!
19 mar 15:29