matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie
invisible:
x−1
Rozwiazaniem rownania −2=
jest liczba?
x+2
19 mar 14:16
Artur z miasta Neptuna:
zał. x+2 ≠ 0 ... więc x≠−2
x−1
−2 =
/ * (x+2)
x+2
−2(x+2) = x−1 −2x − 4 = x−1 −3 = 3x −1 = x
19 mar 14:18
invisible:
dzieki juz rozumiem
19 mar 14:21