Prosze o pomoc
Zuzanna: 16x−26= − 52x
19 mar 13:26
Zuzanna: Przepraszam tam Będzie bez minusa te ułamek
19 mar 13:28
Artur z miasta Neptuna:
32 x − 52 = 5x
(32−5)x = 52
27x = 52
x = ...
19 mar 13:30
Zuzanna: x=1
2527 
napewno?
19 mar 13:33
asdf: nom
19 mar 13:38
Zuzanna: może ktoś rozpisać sprawdzenie , mi coś nie chce wyjść...
19 mar 13:46
asdf: 27x = 52 ///// dzielisz przez 27
| | 27 | | 25 | | 25 | | 25 | |
x = |
| + |
| = 1 + |
| = 1 |
| |
| | 27 | | 27 | | 27 | | 27 | |
o to chodzi?
19 mar 13:51
ICSP:
| | 52 | |
podejrzewamy że x = |
| jest rozwiązaniem równania |
| | 27 | |
| | 52 | | 5 | | 52 | |
16 * |
| − 26 = |
| * |
| |
| | 27 | | 2 | | 27 | |
19 mar 13:54
Zuzanna: ICSP O dokładnie



DZIEKUJE!
19 mar 13:59