Czynniki wielomiany
Pankracy: Rozłoż na czynniki wielomiany metoda grupowania wyrazów a) w(x)=16x3+16x2−4x−4=
19 mar 13:07
PuRa: 16x
2( x + 1 ) −4 (x +1) = (x+1)
2 (16x
2 − 4) ...
19 mar 13:11
PuRa:
19 mar 13:13
ICSP: 16x
3 + 16x
2 − 4x − 4 = 16x
2(x+1) − 4(x+1) = (4x−2)(4x+2)(x+1)
PuRa u ciebie też jest błąd
19 mar 13:14
asdf: 16x
2(x + 1) −4(x + 1) = 0
(4x + 2)(4x − 2)(x + 1) = 0
| | 1 | | 1 | |
(x + |
| )(x − |
| )(x + 1) = 0 |
| | 2 | | 2 | |
19 mar 13:16
ICSP: asdf
| | 1 | | 1 | |
16(x + |
| )(x − |
| )(x+1) |
| | 2 | | 2 | |
19 mar 13:18