matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozloz wielomian na czynniki
Olga:
rozloz wielomian na czynniki ; 25x
2
−9= 7−36x
2
= x
3
+27= x
3
−64= 8+125x
3
= 1−x
3
=
19 mar 12:31
Artur z miasta Neptuna:
25x
2
− 9 = (5x)
2
− 3
2
= (5x − 3)(5x+3) resztę spróbuj sama zrobić
19 mar 12:32