wykres funkcji
Malwa: narysuj wykres fukncji ;
y=2(x+4)2
zle mi wyszlo ktos pomoze?
19 mar 11:23
Maciek: wierzchołek w pkt. (−4; 0)
19 mar 11:28
Maciek: jeden pierwiastek x0=−4
19 mar 11:29
Maciek: ramiona w górę
19 mar 11:29
Jolanta: napisz jak wyglada postac ogólna
19 mar 11:29
Maciek: OY przecina w pkt y=32
19 mar 11:30
Jolanta: Malwa moje pytanie nie jest zwiazane z zadaniem .Chciałam zobaczyc czy sie orientujesz o co
chodzi.Chętnie pomogę
19 mar 11:31
Malwa: jaa... ale glupi bład zrobilam

/
19 mar 11:36
Malwa: zeby wyliczyc x i x2 musze wyliczyc z tego ; y=2(x+4)2 −3 Δ x1 i x2 ?
19 mar 11:43
Jolanta: −3 nie było u góry to nowa funkcja ?
19 mar 11:48
Malwa: niechcaco nie napisalam −3 , wiec pytam teraz o x1 i x2 , ale widze ze Δ=0 wiec licze tylko p
i q i rysuje funkcje ...
19 mar 11:52
Jolanta: y=2(x+4)2−3
y=2(x2+8x+16)−3
y=2x2+16x+29
Δ=162−4*2*29=256− 232=24
19 mar 11:58
Malwa: zapomnialam o tym ze trzeba jeszcze odjac
19 mar 12:00