wykres
Malwa:

narysuj wykres funkcji
y=2x
2 −3
wyszedl mi wykres taki ;
dobrze?
19 mar 11:22
Artur z miasta Neptuna:
źle −−− współczynnik przy najwyższej potędze >0 (2>0) ⇒ 'ramiona do góry'
19 mar 11:26
Artur z miasta Neptuna:
poza tym ... gdy x=0 ... to y = −3 ... a nie y=3 (jak na rysunku)
19 mar 11:26
Malwa: ale q wychodzi mi 3 ;
19 mar 11:34
Artur z miasta Neptuna:
a możesz sprawdzić wzory
| | − Δ | |
yw = |
|  zawsze sprawdź ... albo popatrz na wzór i podstaw ten x=0 i y=0 aby |
| | 4a | |
sprawdzić jak to będzie wyglądać
19 mar 11:36