matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciaglosc funkcji pomocy!!!
ala:
zbadaj ciaglosc funkcji
sinx
f(x)=
|x|
19 mar 07:52
Aga1:
sinx
limx→0
+
=1
x
−sinx
limx→0
−
=−1
x
Granice jednostronne nie są równe, więc funkcja nie jest ciągła dla x=0
19 mar 10:13