prawdopodobienstwo
asd: Dane sa zbioty A= {1,3}, B={2,5,7}, C={0,3,6,9}. Ile jest wszystkich liczb trzycyfrowych,
ktorych pierwsza cyfra nalezy do zbioru A, druga do zbioru B, a trzecia do zbioru C

Ile
wsrod tych liczb jest liczb parzystych, a ile podzielnych przez trzy

19 mar 01:51
Aga1: a)
2*3*4
b)2*3*2
c) liczba jest podzielna przez 3 jeśli suma jej cyfr jest podzielna przez 3
może trzeba je wypisać
120
123
126
153
326
sprawdź, czy to są już wszystkie.
19 mar 10:20
asd: a jak bym podzielił 24/3 i wyszlo mi 8 to dobrze

?
19 mar 13:11
Aga1: b) Można zauważyć, że połowa wszystkich liczb, to liczby parzyste. 24:2=12
Nie wiem co chcesz w ten sposób obliczyć?
19 mar 13:16