prawdopodobienstwo
asd: Ile jest liczb trzycyfrowych mniejszych od 500, w ktorych zapisie wystepuja jedynie cyfry 2,3,7
oraz cyfry moga sie powtarzac

19 mar 01:08
Godzio:
Na pierwszym miejscu może stać 2 lub 3, na pozostałych dowolnie
2 * 3 * 3 = ...
19 mar 01:09
asd: dzieki
19 mar 01:12
lola:
ze zbioru liczb trzycyfrowch podzielnych przez 5 i mniejszych od 200 wbieramy losowo jedną
liczbę. Jakie jest prawdopodobieństwo, że bedzie to liczba podzielna przez 10?
2 paź 17:15
qwerty:
Ω = {100, 105, 110, 115, ..., 195}
|Ω| = 20
A = {100, 110, 120, ... 190}
|A| = 10
P(A) = 12
5 paź 21:00
Zdzi: jak tu można znaleść zadanie?
14 gru 17:02