prawdopodobienstwo
asd: W pewnej grze rzucamy kostką i moneta. Liczba zdobytych punktów rowna sie sumie liczby
wyrzuconych oczek oraz liczby uzyskanych orłów. Prawdopodobieństwo, ze w jednym rzucie
uzyskamy 7 punktow, wynosi


?
19 mar 00:51
Tragos: |Ω| = 6 * 2 = 12
aby uzyskać 7 punktów musimy trafić w jednym rzucie:
− na kostce liczba oczek − 6, na monecie − orzeł
jest tylko jedna opcja, więc
|A| = 1
19 mar 00:59
asd: dzieki
19 mar 01:04
lechita: dzięki mi również się przydało.
24 wrz 16:31
twojastara: Chujowo
8 paź 09:29
5-latek: Pewnie jakiś gimbus skontaktowal się z prof. Miodkiem i pochwalil się ze pisze się przez
ch
8 paź 09:56