...
prosze o pomoc !!!!!: 1Dany jest trójkąt o wierzchołkach A(2,−4) B(2,−3) C(1,4) oblicz pole tego trojkata
2 dla jakiego m punkt S(m+2, 5) jest srodkiem odcinka o koncach A(2m, −3) B(−2,−1)
3napisz rownanie okregu o srednicy AB gdzie A(−4,−5) B(−3,−1)
4wyznacz wspolrzedne srodka i promien okregu o rownaniu (x−5)2 +(y+3)2=18
5Prosta o rownaniu −x +2y +3 jest styczna do okregu o srodku (−2,−1) napiisz rownanie okregu
6Napisz rownanie okregu o srodku (5, −3) stycznego do osi OX
7Prosta o rownych y = 2x+3 i x+y −12=0 zawieraja dwa boki trójkata prostokatnego. wyznacz
wierzcholki tego trojkata wiedzac ze do prostej zawierajacej trzeci bok nalezy punkt P(2,1)
8Punkty A(−1,1) C(5,−1) sa przeciwleglymi wierzcholkami kwadratu ABCD. wyznacz wspolrzedne
pozostalych wierzcholkow tego kwadratu
18 mar 21:51
Eta:
Kto się "rzuca" ?
18 mar 21:52
Eta:
I widzisz jak ładnie poszło? jak wrzuciłaś po jednym zadaniu
18 mar 21:59