matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dany jest ciąg geometryczny
Fifi:
Dany jest ciąg geometryczny o wyrazie ogólnym a
n
= −5 / 2
n
. Iloraz tego ciągu jest równy:
18 mar 21:14
Artur z miasta Neptuna:
a
n+1
−5/2
n+1
1
=
=
a
n
−5/2
n
2
18 mar 21:17