Zróbcie tak żeby L=P
Bart: Zróbcie tak żeby L=P
| cos2x + sin2x | | 1 + tg2x | |
| = |
| |
| cos2x − sin2x | | 1 − tg2x | |
18 mar 20:34
m.: | | cos2x+sin2x | | cos2x | |
L= |
| : |
| = |
| | cos2x−sin2x | | cos2x | |
18 mar 20:38
Tragos:
| cos2x + sin2x | | cos2x | | cos2x + sin2x | |
| * |
| = |
| = P |
| cos2x | | cos2x − sin2x | | cos2x − sin2x | |
18 mar 20:39
Beti: L = /dziele każdy wyraz przez cos2x/ =
| | | |
= |
| =
|
| | | cos2x | | sin2x | |
| − |
| | | cos2x | | cos2x | |
| |
L=P
18 mar 20:39
Tragos: P = .......... = L ofc
18 mar 20:40
Eta:
zamiast α piszę x ( dla wygody)
dzielę licznik i mianownik przez cos2α≠0
L=P
18 mar 20:41
18 mar 20:43
Bart: dzięki. macie piwo
18 mar 21:03