matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczba log24 jest równa:
iwa:
Liczba log24 jest równa: A. 2 log 2 +log 20 B. log 6+2 log 2 C. 2 log 6− log12 D. log 30− log 6
18 mar 20:28
Eta:
B) bo log6+2log2= log6+log2
2
=log6+log4= log6*4= log24
18 mar 20:30
iwa:
super dziekuje
18 mar 20:35