Liczba 4 jest rozwiązaniem równania: A) log_ 64=x B) log_8 x=-1/2 C) log_x 4=1/2
iwa: Liczba 4 jest rozwiązaniem równania:
A) log 64=x
B) log8 x=−1/2
C) logx 4=1/2
D) logx 1/16=0
Która odpowiedź jest dobra i jak to się liczy?
18 mar 20:22
Beti: żadna nie jest dobra, chyba że cos źle przepisałaś
18 mar 20:26
Eta:
18 mar 20:27
iwa: A) log
4 64=x
takie są odpowiedzi
18 mar 20:32
18 mar 20:34
Beti: a to co innego

wobec tego odp D)
18 mar 20:35
iwa: hmm a tam ma być u góry log4 1 czy logx 1?
18 mar 20:39
Beti: w przykładzie masz x, ale ja podstawiłam 4, żebyś wiedziała czemu odp. D jest poprawna
18 mar 20:41
iwa: aaaa

oki
18 mar 20:42