matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryg
darek:
−
√
3
tgα=
jaka będzie wtedy α w radianach
3
18 mar 20:06
Tragos:
α = −30
0
= −U{π}6}
18 mar 20:07
Artur z miasta Neptuna:
najpierw pomyśl ile to będzie w stopniach ... później zamieniaj na radiany
18 mar 20:07
Tragos:
π
−
6
18 mar 20:07