bryły obrotowe.
bella: Bardzo proszę o pomoc w tym zadaniu. Z góry baaaardzo dziękuję za pomoc

Oblicz objętość oraz pole powierzchni całkowitej stożka, którego przekrój osiowy jest trójkątem
równoramiennym o ramieniu równym 9 i kącie nachylenia ramienia do podstawy 60
0.
18 mar 18:43
sla1:

więc trójkąt jest równoboczny
18 mar 18:46
sla1: sorki zamias 9 wpisane 6
18 mar 18:47
18 mar 18:48
18 mar 18:50
18 mar 18:51
sla1: V=30,375√3π
18 mar 18:53
bella: w odpowiedziach jest
243 √38
18 mar 18:54
sla1: P=π*4,5(4,5+9)=60,75π
18 mar 18:54
sla1: hehe to to samo
18 mar 18:54
sla1: ale z literką π czy bez? podziel sobie 243:8
18 mar 18:55
bella: bez π
18 mar 18:56
sla1: to brzydko, ze bez π ,miałaś jeszcze jakieś zadanko, w którym odp tez się nie
zgadzała

?ZJEDLI π?
18 mar 18:58
sla1: z tym walcem, co miał 120 stopni, dobrze Ci wyszło pole?
18 mar 19:00
bella: tak

dzięki za pomoc
18 mar 19:01
bella: wszędzie odpowiedz się zgadzała, ale wcześniej był już błąd w druku jak robiliśmy w szkole
zadanie także to możliwe,że błąd jest
18 mar 19:02