matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
POMOŻECIE?:
wykres funkcji f(x) = 3
x
+a przechodzi przez punkt P(2,1) dla: a) a= −8 b) a= −1 c) a= 1 d) a= 8
18 mar 17:22
m.:
podstawiasz dla x=2 i y=1 1=3
2
+a a=−8
18 mar 17:24