Trójkąt prostokątny, środkowa
123:

trójkąt ABC jest trójkątem prostokątnym o kącie prostym przy wierzchołku C. Oblicz miary kątów
γ i δ jeśli odcinek CD jest środkową
18 mar 17:08
ICSP: |CD| = |BD| = |AD|
zależność dla trójkąta prostokątnego.
Teraz już bez problemu.
18 mar 17:09
123: Dzięki
18 mar 17:12
Radek: Mógłby mi ktoś bardziej to rozjaśnić

? Gdzie mogę znaleźć te zależności oraz jak to obliczyć
teraz ?
17 lis 14:06
Radek: Pomoże ktoś ?
17 lis 20:36
Mix:

γ = 40, δ = 90 − 40
17 lis 20:40
Eta:

Wystarczy?
17 lis 20:42
Radek: Oki dziękuje
17 lis 21:30