kto mi pomoże???
DZIADZIA: rzucamy dwa razy kostka do gry.Prawdopodobienstwo ze za drugim razem wypadnie liczba oczek
podzielna prze 3 jest rowna

?
teraz tak rzucam dwa razy tak czyli moze byc 2*1 2*2 3*2 itd....
kurde nie ktos mi to krok po kroku wytłumaczy ile jest tych możliwosci 12? podzielnych przez 3
jest 3 6 9 12 czyli 4
18 mar 17:07
DZIADZIA: czy to jest A=4 Ω=2 ?p(A)=2?
18 mar 17:10
DZIADZIA:
18 mar 17:12
Basiek: IΩI=6*6=36
18 mar 17:15
18 mar 17:16
Basiek: Obliczmy ilość zdarzeń sprzyjających:
X pierwsza kostka Y druga kostka
X∊{1,2,3,4,5,6} −> nie ważne, co wypadnie przecież czyli 6 możliwości
Y∊{3,6} −> tylko te liczby podzielne przez 3, stąd 2 możliwości
Z zasady mnożenia:
|A|=6*2=12
18 mar 17:17
Betkaa:
1,1\1,2\[1,3]\1,4\1,5\[1,6]
2,1\2.2\[2.3]\2.4\2,5\[2,6]
3.1\3.2\.[3.3]\3.4\3.5\[3.6]
4,1\4,2\[4,3]\4,4\4,5\[4.6]
5,1\5,2\[5.3]\5.4\5.5\[5.6]
6,1\6.2\[6.3\]6.4\6.5\[6.6]
12 2 1
Ω= −−−− = −−−−−− = −−−−−−
36 6 3
18 mar 17:23
DZIADZIA: bo wiesz o co biega nie mogę szczaić hmm,tak pierwsza próba może wypaść od 1 do 6 w drugiej
tak samo i tak jak pisze jest 6*6=36
ale nam chodzi o podzielne przez 3 czyli zakładam że za pierwszym hm suma jakich liczb jest
podzielna przez 3
2+1=3 4+2=6 3+3=6 6+3=9 6+6=12
hehe ale jaja bys musiała widziec mój zeszyt jak wygląda
18 mar 17:23
Betkaa:
12 2 1
Ω= −−−− = −−−−−− = −−−−−−
36 6 3
18 mar 17:23
18 mar 17:24
DZIADZIA: no imasz jak ja mam tu sam wpasc na pomysł jak Basiek jest szybsza od chucka norisa i widac że
to liczby muszą sie liczyć z Basiek a nie ona z nimi
18 mar 17:25
Basiek: Okej.
To łopatologicznie.
Wszystkich możliwości jest 6*6. Logiczne. 6 możliwości na pierwszej kostce, 6 na drugiej.
Mnożymy. Jest cacy.
Zdarzenie sprzyjające. Że na DRUGIEJ

kostce wypadnie liczba podzielna. Więc obojętne, co
wypadnie na pierwszej.... tylko druga musisz dobrać
18 mar 17:25
DZIADZIA: A tak ogólnie to jak tam u Ciebie wszystko gra i buczy?
18 mar 17:30
Basiek: Nic nie gra

Dosłownie.
18 mar 17:31
DZIADZIA: Ale przestan wszystko bedzie gites po maturze wszystkim nam bedzie lepiej
18 mar 17:32
18 mar 17:34
DZIADZIA: czemu masz przesilenie i za bardzo się spinasz,wiesz co bym Ci polecił
Wsiadz na rower zapodaj sobie jakąś dobra nutke i zrób sobie rundkę po jakiejś fajnej
miejscówce wypij małe piwko i się odetnij od codzienności od logarytmów ciagów
,wokulskiego,boryny,judyma itp..naprawde to pomaga a ja i tak wiem że Ci się uda zdobyć
wszystkie cele i plany, boś zdolna kobita
18 mar 17:40
Basiek: Szczerze? Ja mam odwrotny problem. Siedzę i martwię się, że nic nie robię. Aczkolwiek nic nie
robię, żeby robić cokolwiek. A czas przepływa mi przez palce. Widzę to, ale z drugiej strony
mi się nie chce

Mnie nie jest potrzebna marchewka, tylko kij. A nie mam żadnego

Innymi słowy− do kitu. Wszystko
18 mar 17:44
DZIADZIA: wiesz co jest najważniejsze pogoda ducha,z tą marchewką to nie zkumałem

mi też ten czas tak szybko ucieka.Zdamy mature i gdzie dokąd znów będziemy pędzić...
Ja to spierdzielam chyba na bezludną wyspe kupie sobie piłke spaldina i zapuszcze brodę i będę
tam ja i piłka hehe
18 mar 17:52
Basiek: 
ciekawy plan.
A ja chcę Kraków <3
18 mar 17:53
DZIADZIA: dobra dobra bo żesmy tu popłyneli za daleko
co z tymi zdarzeniami elemmentarnymi zakichanymi
18 mar 17:53
Basiek: No nie mniej,. ni więcej jak napisałam w poprzednich postach.
18 mar 17:54
DZIADZIA: cos tam czaję ale nie do konca ..
zawsze brakuje mi jednej wskazówki jakiejś metody która ułatwia zrozumienie tego syfu
18 mar 17:54
Basiek: Na podstawowej obowiązuje tylko metoda mnożenia.... nie ma żadnej filozofii.
18 mar 17:55
DZIADZIA: a co tu jest zdarzeniem elementarnym rzuty dwa tak?
18 mar 17:56
DZIADZIA: to tego nie bedzie na podstawie


?


! lol kurde to po cholera ja nad tym siedzę
18 mar 17:57
Basiek: No to jest jedno zdarzenie, te dwa rzuty; owszem
18 mar 17:57
Basiek: To jest reguła mnożenia. Jedno z prostszych zadań. I będzie.
18 mar 18:01
18 mar 18:04
DZIADZIA: to co jest na podstawie jesli chodzi o dział elementy statystyki i rachunek
pprawdopodobienstwa?
18 mar 18:09
Basiek: Masz to przecież w informatorze maturalnym i większości zbiorów do matury

Nie potrafię CI wymienić punkt po punkcie
18 mar 18:10
DZIADZIA: ok zerkne sobie buzka lece pobiegac
18 mar 18:15
Basiek: Pa
18 mar 18:16
endrju: matura to bzdura
18 mar 18:22
Basiek: A tak potrafi uprzykrzyć życie
18 mar 18:23