(x2−3xy+7y2)(x2+5y2)= ?
Madzia: Mógłby mi ktoś pomóc i wytłumaczyć jak to rozwiązać?

(x
2−3xy+7y
2)(x
2+5y
2)= ?
18 mar 16:24
kacha: mnożysz wszystko przez wszystko a potem skracasz i już
18 mar 16:33
Madzia: czyli jak to ma iść później?
18 mar 16:36
kacha: x4+5y2x2−3x3y−15xy3+7x2y2+35y4=
18 mar 16:36
kacha: możesz później wyłączyć przed nawias
18 mar 16:36
Madzia: a skąd się wzięło 5y
2x
2
18 mar 16:39
Madzia: sory ale może zadaje głupie pytania

przecież nic co przemnożę nie daje tych 5y
2x
2
18 mar 16:43