Zbadaj liczbę rozwiązań równania w zależności od wartości parametru m
Thor: Zbadaj liczbę rozwiązań równania w zależności od wartości parametru m
x2 − 6|x| + 8 = m
Jak się do tego zabrać? Nie byłem tydzień w szkole i mam problem : (
18 mar 16:22
rumpek:
Najlepiej? narysować

wykres
x
2 − 6x + 8 = 0, x ≥ 0
x
2 + 6x + 8 = 0, x < 0
(będzie to funkcja odbita z lewej strony na prawą) i odczytujesz w zależności od parametru
18 mar 16:30
Mila: Z prawej na lewą.
18 mar 16:36
rumpek: no w sensie takim
18 mar 16:39