??
???: Jak mam to obliczyć

Prosta y= −2x+5 jest prostopadła do prostej:
a) y= −2x+1
b) y= −
12 x+5
c) y=
12 x+3
d) y= 2x+7
18 mar 15:45
Tragos: prosta y = a1x + b1 jest prostopadła do prostej y = a2x + b2, gdy
a1 * a2 = −1
18 mar 15:45
Tragos: u Ciebie a1 = −2, więc a2 = ?
18 mar 15:46
???: a2 = 12
18 mar 15:49
Tragos: więc odp c)
18 mar 15:50
???: dzięki
18 mar 15:51
:): a skąd się bierze 3
18 mar 16:06
Olo: Nam chodzi o współczynniki a
1 a
2 równań tych prostych,a b=3 pokazuje nam ze wykres z
odpowiedzi c) przecina oś OY w punkcie (0,3)
Mam nadzieje ze o to Ci chodzilo
18 mar 16:23