Oblicz pochodną funkcji f(x).
MS: Oblicz pochodną funkcji f(x)=(2x3 − 6x + 1)(x5 − 2x) na dwa sposoby.
Sposób I. Najpierw przekształć wzór, wykonując mnożenie.
Sposób II. Skorzystaj ze wzoru na pochodną iloczynu funkcji.
Bardzo proszę o pomoc i wytłumaczenie krok po kroku.
18 mar 15:44
Eta:
Co tu tłumaczyć

1/ wykonaj mnożenie .............
2/ g(x)= 2x
3−6x+1 h(x)= x
5−2x
f
(x)= g
'(x)*h(x) + g(x)*h
'(x)=.........
18 mar 15:47
ICSP:
18 mar 15:48
pomagacz:
oj tragiczne zadanie to to nie jest
(a − b + c)(d − e) = ad − ae − bc + be + cd − ce
[(a − b + c)(d − e)]' = (ad)' − (ae)' − (bc)' + (be)' + (cd)' − (ce)'
[(a − b + c)(d − e)]' = (a − b + c)'(d − e) + (d − e)'(a − b + c) =
= (a' − b' + c')(d − e) + (d' − e')(a − b + c) = ...
18 mar 15:48
Eta:
Dla
ICSP ...........
18 mar 15:52
MS: dzięki za pomoc, rzeczywiście nie jest to zbyt trudne
18 mar 15:53
ICSP: 
mniam
18 mar 15:54