matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
POMOCY !:
ciąg (a
n
) jest c. arytm. w którym a
1
=
√
2
i a
10
= 10
√
2
Niech S
10
będzie sumą 10 początkowych wyrazów tego ciągu. wówczas a) S
10
< 50
√
2
b) S
10
= 50
√
2
c) S
10
= 55
√
2
d) S
10
> 55
√
2
18 mar 14:29
Jolanta:
a
1
+a
10
S
10
=
*n
2
√
2
+10
√
2
S
10
=
*10=55
√
2
2
18 mar 23:44