matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dla OLI
Daniel:
Obliczyc H z pitagorasa. V=
1
3
*π r
2
* H .. V=..
18 mar 13:58
Godzio:
1
H
2
+ (
a)
2
= (4a)
2
2
1
H
2
+
a
2
= 16a
2
/* 4
4
4H
2
+ a
2
= 64a
2
4H
2
= 63a
2
/
√
2H = 3
√
7
a
3
H =
√
7
a
2
18 mar 14:01