matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Patryk:
drugi wyraz ciągu geo. jest większy od a
1
o 0,3 a trzeci o 1,8 oblicz a
1
i q
⎧
0,3a
1
=a
2
⎩
1,8a
1
=a
3
?
18 mar 13:50
Patryk:
tu trzeba dodać a nie mnożyć, zamknięte
18 mar 13:59
niebieski:
a
1
=0,075 a
2
=0,375 a
3
=1,875 q=5 korzystasz a
2
2
=a
1
*a
3
18 mar 14:11