matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Hary:
z tali 52 kart wyciągamy 2 karty. Oblicz prawdopodobieństwo. że jedna karta jest treflem
18 mar 13:00
Aga1:
trefli jest 13
52
2
IΩI=
=51*26
13
1
39
1
IAI=
*
=13*39
IAI
P(A)=
=
IΩI
18 mar 13:05