Z miejscowości A do miejscowości B odległej od miejscowości A o 400 km wyruszył
Kinia: Pomożecie mi rozwiązać zadanie? będę bardzo wdzięczna. Obejmuje ono dział funkcji wymiernych:
Z miejscowości A do miejscowości B odległej od miejscowości A o 400 km wyruszył samochód
osobowy. Gdyby jechał z prędkością o 20 km mniejszą, to przyjechałby na miejsce w czasie o 100
minut dłuższym. Oblicz średnią prędkość samochodu i czas, w jakim dotarł do miejscowości B.
18 mar 12:05
Aga1: v− prędkość samochodu
t− czas jazdy(w h) samochodu
s− droga s=400km
v*t=s
v*t=400
rozwiąż.
18 mar 12:51