matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
grzechu:
z góry dziekuję
oblicz sumę wszystkich liczb naturalnych które a) są mniejsze od 100 i których reszta z dzielenia przez 5 jest równa 1 b) są większe od 10 i mniejsze od 80 i których reszta z dzielenia przez 4 jest ówna 3
18 mar 11:52
Mila:
a
1
=1 a
n
=96 a
n
=1+(n−1)*5 1+(n−1)*5=96 n=20
a
1
+a
20
s
20
=
*20
2
dokończ
18 mar 16:00