matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mianownik ???
ollka17:
Jaki tu sprowadzić do wspólnego mianownika
2
2
−
x
1
x
2
18 mar 11:34
pomagacz:
a
c
ad
bc
ad + bc
+
=
+
=
b
d
bd
bd
bd
18 mar 11:36
pomagacz:
czyli:
a
d
c
b
*
+
*
= ...
b
d
d
b
18 mar 11:37
ollka17:
wielkie dzięki
18 mar 11:46