matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pilne zadanie
Tifi:
Narysuj wykres y=x*|x−4| Proszę o wytłumaczenie jak mam narysować wykres.
18 mar 10:58
TOmek:
dla (−
∞
,4) y=−x
2
+4x dla <4,
∞
) y=x
2
−4x
18 mar 11:01
TOmek:
dla x −powinno być
18 mar 11:01