prosze o obliczenia :)
Jolaaa: Objętośc graniastosłupa prawidłowego trójkątnego o krawedzi podstawy 6 i wysokosci 4 wynosi :
a) 36√3 b) 36√2 c) 38√3 d) 40√3
18 mar 09:28
Aga1: | | 1 | | a2√3 | |
Podstaw do wzoru V= |
| * |
| *h |
| | 3 | | 4 | |
a=6, h=4
18 mar 09:32
Jolaaa: ale nie wychodzi mi

/
18 mar 09:47
Aga1: Żadna z tych odpowiedzi nie jest prawidłowa
18 mar 09:57
krystek: Aga pomyliła,wzięła ostrosłup,
18 mar 09:57
Aga1: Fatalnie, chyba powinnam jeszcze spać.
18 mar 09:59
krystek: Aga, to rutyna,a ona często prowadzi do takich sytuacji.
18 mar 10:00
Aga1: Witaj krystek, nie każdy to zrozumie.
Dla mnie jest to zaskakujące, przecież nie wynika z niewiedzy.
18 mar 10:05
krystek: Aga1 nie rozumieja te osoby ,które maja kompleksy i chca sie dowartościować krytykując
innych.
Pozdrawiam.
18 mar 11:32