.
Kasia: Na szesciennej kostce do gry cztery scianki sa pomalowane na czerwono, a dwie pozostale − na
bialo. Rzucamy dwukrotnie kostka do gry. Oblicz prawdopodobienstwo zdarzenia,ze za drugim
razem wypadnie scianka w innym kolorze niz za pierwszym razem.
Prosiłabym bardzo o pomoc z tym zadankiem

Z góry dziękuję
17 mar 22:10
Basia:
spróbuj sobie narysować drzewko
P = 46*26 + 26*46 = ...........................
17 mar 22:13
Kasia: nienawidze drzewek, można jakoś po ludzku inaczej to zrobic?
17 mar 22:15
Basia: po ludzku i bez drzewka już Ci napisałam
P[(czerwona i biała) lub (biała i czerwona)] = to co powyżej
17 mar 22:18
Kasia: | | 4 | | 2 | |
okeej  albo po prostu [ |
| * |
| ] *2 : )
|
| | 6 | | 2 | |
dziękuję Basiu.
17 mar 22:20