Kolejne tożsamości
Kamil :): Wykaż tożsamości:
| | sinx − sin3x + sin5x | |
c) |
| = tg3x |
| | cosx − cos3x + cos5x | |
d) sin47 + sin61 − sin11 − sin25 = cos7 (miary w stopniach)
| | cosx − cos3x | |
e) |
| = tg2x |
| | sin3x−sinx | |
17 mar 20:56
Artur z miasta Neptuna:
czy Ty cokolwiek wykazałeś? czy dajesz wszystkie przykłady ?
17 mar 20:59
Kamil :): tak wykazałem inne ale akurat tych nie potrafie no wiesz na 50 przykladow mozna czyba czegoś
nie umieć nie ?
17 mar 21:01
Artur z miasta Neptuna:
cos3x = ... masz wzór
sin3x = ... masz wzór
| | sin2x | |
tg2x = |
| i też masz wzory |
| | cos2x | |
17 mar 21:02
Artur z miasta Neptuna:
sin 5x = sin (3x + 2x) = .... masz wzór
tak samo cos 5x = cos (3x + 2x) = ....
17 mar 21:03
Dzej Dzje : Dzieki a stopnie
17 mar 21:05