2π | 4π | |||
a) sinx + sin(x+ | ) + sin(x + | ) = 0 | ||
3 | 3 |
1 − sinx | π | x | ||||
b) | = ctg( | + | ) | |||
cosx | 4 | 2 |
2π | 2π | 2π | ||||
sin(x+ | ) = sinxcos | + cosxsin | =
| |||
3 | 3 | 3 |
2π | π | π | 1 | |||||
i: cos | = cos(π − | ) = −cos | = − | |||||
3 | 3 | 3 | 2 |
2π | π | π | √3 | |||||
sin | = sin(π − | ) = sin | = | |||||
3 | 3 | 3 | 2 |
1 | √3 | |||
= − | sinx + | cosx
| ||
2 | 2 |
4π | 4π | 4π | 1 | √3 | ||||||
sin(x+ | ) = sinxcos | + cosxsin | = − | sinx − | cosx
| |||||
3 | 3 | 3 | 2 | 2 |
4π | π | π | 1 | |||||
gdzie: cos | = cos(π+ | ) = −cos | = − | |||||
3 | 3 | 3 | 2 |
4π | π | π | √3 | |||||
sin | = sin(π+ | ) = −sin | = − | |||||
3 | 3 | 3 | 2 |
1 | √3 | 1 | √3 | |||||
sinx − | sinx + | cosx − | sinx − | cosx = 0
| ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
| |||||||||||||||||
L = | =
| ||||||||||||||||
|
x | x | x | x | x | x | x | ||||||||
U{cos2 | − 2sin | cos | + sin2 | }{(cos | − sin | )(cos | + | |||||||
2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
x | ||
sin | )} =
| |
2 |
| |||||||||||||||||||||||||||||
= | =
| ||||||||||||||||||||||||||||
|
| |||||||||||||||||
= | |||||||||||||||||
|
π | x |
| |||||||||||||||||||
P = ctg( | + | ) = | =
| ||||||||||||||||||
4 | 2 |
|
| |||||||||||
= | =
| ||||||||||
|
x |
| ||||||||||||
jak podstawisz do tego ułamka: ctg | = | ||||||||||||
2 |
|
| |||||||||||||||||
= | |||||||||||||||||
|
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |