matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy!!!
ewa:
wyznacz liczbę n wyrazów ciągu arytmetycznego wiedząc że: a)a1=2,3 ,an=48,8 ,r=3,1 b)a1= −27, an=15,r=3,5
2
1
1
c) a1=2
,an=33
,r=1
3
3
3
17 mar 20:36
Jolantata:
wzór a
n
= ?
17 mar 20:53
Jolantata:
Ewa nie masz w zeszycie wzoru ?
17 mar 20:57