matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
problem
ewa:
Wyznacz różnice r ciągu arytmetycznego mając dane: a)a1= −12, a34=65 b)a1=28,5 ,a46=6
17 mar 20:30
Jolantata:
znasz wzór a
n
=.... ?
17 mar 20:49
sla1:
a
3
4=a
1
+(n−1)r 65=−12+(34−1)*r 65=−12+33r 33r=65+12 33r=77
7
a
1
=
3
17 mar 22:58