| 11 | ||
wyznacznik z parametrem ma sie nie rownac zero. Wychodzi k≠ | . <tu sie zgadzam> | |
| 5 |

> i on ma sie rownac zero <dlaczego?> i
ma opis do tego ze R(A) = 2, a R([A:B]) =1<
>
3.Przyklad 2x + 3y − 3z = 4
3x − y + z = 17
kx + y − 2z = 1
3x + 2y − 2z = 11
Liczy tutaj R([A:B]) i wychodzi mu 3 <dlaczego> ⇔ 2 3 −3
3 −1 1 ≠ 0 <−−
wyznacznik macierzy
k 1 −2
z tego wyszlo, ze k∊ R <mozna tak po prostu wybrac sobie minor ?>
Jaka jest zaleznosc rozwiazan od ilosci rownan i niewiadomych w nich wystepujacych ? Nie
rozumiem tego, bo raz wyznacznik ma sie rownac zero, innym razem nie...
Prosze o pomoc