Pomóżcie mi to rozwiązać.
Pszczółka: Wyznacz liczbę x (x>0),gdy:
a) log6x=−2 b) log75x=−1 c) log64x=13 d) log32x=5 e) log√2x=3
f) log x=3 g) log√3x=−3 h) log125x=43 i) log6427x=23
17 mar 20:10
Beti:
pozostałe analogicznie
17 mar 20:13
Pszczółka: a możesz dokładniej rozpisać
17 mar 20:14
Beti: a może spróbujesz sama, a ja poprawię jak będzie źle

inaczej się nie nauczysz
17 mar 20:19
17 mar 20:20
Pszczółka: błagam mam sprawdzian w poniedziałek, proszę napiszcie mi kilka przykładów
17 mar 20:28
Beti: błagam − spróbuj zrobić je sama. My POMOŻEMY

Jak przepiszesz stąd rozwiązania, to murowana
klapa na spr.
17 mar 20:30
Pszczółka: błagam mam sprawdzian w poniedziałek, proszę napiszcie mi kilka przykładów
17 mar 20:30
Beti: Pszczółka − zrobiłam Ci jeden przykład. Wzoruj się na nim

I pamiętaj o def.: log
ab = c <=> a
c = b
17 mar 20:33
Pszczółka: szkoda, widać nie można na was liczyć −,−
17 mar 20:33
krystek: A zrób kolejny przykład samodzielnie −poprawimy!
17 mar 20:34
Pszczółka: tak wynik to każdy poda, ale potrzeba mi dokładnie rozpisanie co po kolei się robi.
17 mar 20:34
Pszczółka: proszę, proszę, proszę, proszę, proszę
17 mar 20:35
Pszczółka: Beti rozpisz mi ten jeden przykład.
17 mar 20:37
krystek: Beti wyliczyła wg def i masz robić następny przykład tak samo
17 mar 20:37
Pszczółka: zróbcie mi proszę
17 mar 20:39
Beti: dobra, jeszcze jeden przykład. Ale kolejne robisz SAMA! To dla Twojego dobra dziewczyno
17 mar 20:42