zdanie
magdaa1: Proszę o pomoc w zrobieniu 1 zadania tekstowego

Równania wymierne
Zadania:
http://upit.cc/i/919333d5.jpg
proszę o wybranie jakiegoś najłatwiejszego żebym go rozumiała
17 mar 20:07
ICSP: zła kartka
tam są zadani od 3 − 10. Nie ma zadania 1.
17 mar 20:08
Beti: zad.4:
x − ilość km pokonywanych dziennie
y = ilość dni wycieczki
i powstaje układ równań: xy = 600
(x+10)(y−5) = 600
który trzeba rozwiązać
17 mar 20:11
magdaa1: ICSP 1,2,6 robiliśmy na lekcji i z tych muszę zrobić 1 zadanie
17 mar 20:14
magdaa1: ok dzięki beti a które zadanie jeszcze jest łatwe ?
17 mar 20:17
coped: Beti, y = −15, x = −40, y = 20, x = 30. Które jest prawidłowe ?
17 mar 20:20
magdaa1: 10 odpada :0
17 mar 20:20
ICSP: coped widzałeś/as kiedyś ujemną drogę?
17 mar 20:21
Beti: coped potrafisz pojechać na wycieczkę trwająca −40 dni i każdego dnia pokonywać −15km

17 mar 20:27
magdaa1: x
1=−15
x
2=20
czyli wychodzi 20 dni w drodze
17 mar 20:39