matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o pomoc w rozwiazaniu równania
luck:
Wiem,że można skorzystać z tego,że ℯ
0
=1
ℯ
x
+ℯ
x
2
=2
17 mar 18:34
pomagacz:
e
x
+ e
x
= 2
2
2e
x
= 2
2
e
x
= 2 ln(e
x
) = ln(2) xln(e) = ln(2) x = ln(2)
17 mar 19:25
luck:
Dziękuje
17 mar 19:37