Proszę o dokładne rozwiązanie zadań wraz z wynikami
Monia: Proszę o dokładne rozwiązanie zadań wraz z wynikami
1. Oblicz najmniejszą i największą wartość funkcji y= −3x2−x+4 w przedziale
za x − 2
to kwadrat
2. Rozwiąż nierówność:
(x+3)2−(2x−1)2>0 za nawiasem− 2 to kwadrat
3. Rozwiąż równanie:
4x3+12x2−x−3=0 za x− 3 to potęga trzecia
za x − 2 to
kwadrat
4. Wykonaj działania( określ dziedzinę)
1/x −3/3x−2 1/x− zapisane w ułamku
3/3x−2 − zapisane w
ułamku
5. Sprawdź prawdziwość tożsamości
1/tg alfa+1/ctg alfa = 1/ sin alfa * cos alfa
1/tg alfa −
zapisane w ułamku
1/ctg alfa −
zapisane w ułamku
1/ sin alfa * cos
alfa − zapisane w ułamku
17 mar 16:48
Monia: Pomóżcie proszę
17 mar 17:50
maniek: 1tgα+1ctgα=1sinα*cosα
cosαsinα + sinαcosα=1sinα*cosα
cos2 αsinα cosα + sin2 αsinα cosα = 1sinα cosα
sin2α + cos2α=1 (to podstawiasz u góry do wzoru i masz)
17 mar 18:39
Monia: dzięki ale potrzebuje rozwiązania zrobione od początku do końca
18 mar 15:05
Monia:
22 mar 21:14